zondag 19 oktober 2008

Waarom Joden rijk zijn

Je kan er niet meer omheen vandaag. In het geldcircus spelen Joden een cruciale rol. Ze hebben vandaag dan ook de sleutel in handen hoe de crisis verder zal evolueren (zie hiervoor ook de artikels van Tom Lassing op de beursbox site zelf). Maar hoe komt het toch dat al dat geld bij hen zit? Daarvoor moet je het verschil kennen tussen de Joodse en de Christelijke leer.

Eén van de belangrijkste steunpilaren van de Christelijke leer is: Wie arm is, is goed. Als je geld hebt, geef het weg aan de armen (vooral de Kerk zelf was een gulle ontvanger van de vele giften). In de bijbel zijn verschillende fragmenten aanwezig waarop aangedrongen wordt om je hele hebben en houden weg te geven. Meer zelfs, wie geld had, was immoreel (wederom maakte de Kerk zelf voor haar eigen een uitzondering). Tevens is het nog immoreler voor de islam bijvoorbeeld om rente te ontvangen uit geldleningen.

Niet zo voor de Joodse leer: Ze hadden als redenering: Het is wenselijk om rijk te zijn om God beter te dienen, want dat is de enige mogelijkheid om de armen te helpen. Dat staat als een huis natuurlijk. Zo waren zij de eerste bankiers. Toen de goudstandaard ingevoerd werd, begon hun vermogen te groeien. Zij bewaarden het goud bij hen (heel handig natuurlijk en veel van dit goud hebben ze nog altijd) en gaven als tegenwaarde een wissel uit. Ziedaar de geboorte van het papieren geld. En wie geld heeft, wekt afgunst op. Dit verklaart waarom Joden zo fanatiek vervolgd werden, niet alleen voor hun godsdienst maar ook voor hun geld.

Wie geïnteresseerd is in deze materie verwijs ik graag naar volgend boek:

De Joden, de wereld en het geld van Jacques Attali. Attali was zelf ook Jood, bankier en raadsman van...de socialistische president Mitterand.

Als je geen tijd hebt om boeken te lezen kan je ook een recensie ervan lezen geschreven door Dirk Verhofstadt, broer van ... . Zie de link hieronder. Verhofstadt is ook mijn bron voor dit artikel.

http://www.libertarian.nl/NL/archives/000340.php

PS: Overal vragen mensen paniekerig wat ze met hun geld moeten doen. Hierover gaat een tweede artikel: Breng uw geld naar de Joden, dat doen alle rijken.

1 opmerking: